ΑΝΤΩΝΙΟΣ Δ. ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ
ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ    

Πτυχιούχος Πανεπιστημίου Αθηνών     
Mετεκπαιδευθείς στο  ISTITUTO ORTOPEDICO RIZZOLI di BOLOGNA
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


Αντώνιος Βαφειάδης
Χειρουργός Ορθοπαιδικός
Πτυχιούχος Ιατρικής Σχολής  Πανεπιστημίου Αθηνών
Μετεκπαιδευθείς στο Istituto Ortopedico Rizzoli di Bologna

   


Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974.
Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το έτος 2000 με βαθμό (Λίαν Καλώς).
Εργάστηκε ως ιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου και στο Κέντρο Υγείας Καρλοβασίου έως το 2001.
Εν συνεχεία εργάστηκε ως ιατρός στην Α'  Χειρουργική Κλινική του Ειδικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Μεταξά έως το 2002.
Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως ιατρός στο 496 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και ως ιατρός του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων έως το 2004.
Ολοκλήρωσε την ειδίκευση του στην Ορθοπαιδική  Χειρουργική και Τραυματολογία στο Γενικό Νοσοκομείο "Ασκληπιείο Βούλας" έως το 2009.
Στα πλαίσια της ειδίκευσης  του εργάστηκε ως ιατρός στην Κλινική Χειρουργικής Χεριού, Ανω Ακρου και Μικροχειρουργικής  του Γενικού Νοσοκομείου ΚΑΤ (2006-2007), στην κλινική Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων του  Γενικού Νοσοκομείου ΚΑΤ, καθώς και στο Β' Παιδοoρθοπαιδικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών "Παν. & Αγλαΐας Κυριακού" (2008-2009).
Το 2009 ολοκλήρωσε με άριστα τις γραπτές και προφορικές εξετάσεις στο τμήμα Χειρουργικής Ορθοπαιδικής  της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών για την απόκτηση της ειδικότητας της Ορθοπαιδικής.
Την περίοδο 2010-2011 εργάστηκε ως Επιμελητής  στην Ορθοπαιδική  Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας.
Κατόπιν εξειδικεύτηκε στη χειρουργική του γόνατος και των αθλητικών κακώσεων "Knee Reconstruction and Sports Orthopaedic Medicine" στην 3η Ορθοπαιδική και Τραυματολογική Κλινική του Istituto Ortopedico Rizzoli di Bologna, με διευθυντή τον καθηγητή Maurilio Marcacci.
Διαθέτει επιστημονική κατάρτιση και εμπειρία στην αντιμετώπιση του μυοσκελετικού τραύματος, στη μικροχειρουργική, στην πραγματοποίηση εκλεκτικών επεμβάσεων όπως ολική ή μερική αντικατάσταση αρθρώσεων, οστεοτομίες και αρθροσκοπήσεις, συνδεσμοπλαστικές, αλλά και μεταβολικών παθήσεων των οστών (οστεοπόρωση).
Από το 2012 διευθύνει το Ορθοπαιδικό του ιατρείο στην οδό Βασιλέως Παύλου 87, στην Βούλα. Είναι συνεργάτης σε κλινικές όπως η κλινική "Ιπποκράτης", Mediterraneo Hospital, Ιατρικό Κέντρο Περιστερίου και άλλες.Ερευνητικές μελέτες - ανακοινώσεις
Σεμινάρια με πρακτική άσκηση - workshops